به گزارش مشرق، نشریه آمریکایی «فارین پالیسی» طی یادداشتی به سه نشانه اصلی قرار گرفتن یک کشور در آستانه «جنگ داخلی» اشاره کرده و نوشته «در آمریکا تمام این نشانهها دیده میشوند».
با توجه به تحولات یک سال اخیر آمریکا بسیاری از رسانهها و اندیشکدههای این کشور بارها درباره خطر وقوع جنگ داخلی این کشور هشدار دادهاند. این هشدارها همزمان با یورش طرفداران ترامپ به کنگره و اشغال چند ساعته آن بود که به اوج خود رسید. در جدیدترین مورد نیز نشریه «فارین پالیسی» هشدار داده تمامی نشانههای جنگ داخلی در آمریکا وجود دارد. «فارین پالیسی» در یادداشتی به قلم «مونیکا تافت» آورده، تا چندی پیش، جنگ داخلی برای مردم آمریکا مسئلهای مربوط به گذشته و نه آینده این کشور بود، اما حمله به کنگره و افراطگرایی خشونتآمیز داخلی زنگهای هشدار درخصوص آغاز جنگ داخلی را به صدا درآوردهاند.
در ادامه این یادداشت میخوانیم: «جنگهای داخلی در سرتاسر جهان به دلایل مختلفی رخ میدهند، اما همه آنها دستکم در سه ویژگی اشتراک دارند. اول اینکه اکثر جنگهای داخلی بهدنبال یک درگیری قبلی رخ میدهند. معمولاً یک رهبر کاریزماتیک روایاتی از افتخارات یا تحقیرشدگیهای گذشته را که با جاهطلبیهای سیاسی وی همخوانی داشته باشد، بر سر زبانها میاندازد. دومین نشانه ایجاد گسل در محورهای حیاتی هویت ملی، از جمله نژاد، دین یا طبقه اجتماعی است. این شکافها در اکثر کشورها وجود دارد، اما برخی عمیقتر هستند».
در ادامه گزارش «فارین پالیسی» آمده: «این دو ویژگی، برای جرقه زدن شروع جنگ داخلی کافی نیستند و به مولفه سومی نیاز است: تغییر مسیر از گروهگرایی به فرقهگرایی. در گروهگرایی، افراد به طور جدی این شک را پیدا میکنند که آیا دیگر گروههای موجود در کشورشان از منافع بهتری برخوردار هستند یا خیر. با این حال در فرقهگرایی، چهرههای برجسته سیاسی، اجتماعی و اقتصادی و دستههایی که نمایندگی میکنند، بر این باور هستند که هرکس با آنها مخالف باشد شرور بوده و در صدد نابود کردن جامعه است. محکوم شدن جمهوریخواهان مخالف دونالد ترامپ از سوی همحزبیهایشان، یکی از نشانههای بارز این مولفه سوم است».
به گزارش فارس در ادامه این گزارش همچنین آمده: «در حال حاضر هر سه مولفه اصلی در آمریکا نمایان است و میتواند به جنگ داخلی مبدل شود. در حال حاضر گروهگرایی که به طور طبیعی دو حزب اصلی آمریکا را از هم جدا کرده است، در حال تبدیل به فرقهگرایی است.
بنبستهای مختلفی که در تمام دولت فدرال ایجاد شده بود، این بحث را به وجود آورد که نیاز به تغییر مسیر قدرت به سمت محافظهکاری بیشتر است. این مسئله بسیاری از آمریکاییها را متقاعد کرد راهحل برونرفت از این بنبستها یک رهبر پرقدرت و اقتدارگرا است. با این حال تشدید فرقهگرایی و روی کار آمدن افراد اقتدارگرا بدون آسیب جدی به فضای اطلاعرسانی میسر نیست. تلاش فعالانه عوامل خارجی از زمان پایان جنگ سرد، روی کار آمدن رئیسجمهور ضد ناتو در آمریکا و خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا و تشکیل جنبش «کیواِنان» را موجب شد».
در پایان این گزارش میخوانیم: «بنابراین آیا آمریکا در آستانه جنگ داخلی قرار دارد؟ فضای اطلاعرسانی آسیبدیده و غیردموکراتیک مولفه تأثیرگذاری است. چهرههای سرشناس برای کسب فضای رسانهای و زمان قرار گرفتن در مقابل دوربین، بیشتر تلاش میکنند تا با امید افزایش قدرت انتخاباتی خود در برابر رقبا، رأیدهندگان را بیشتر دچار تفرقه کنند. در این فضاها، دانش بهطور فزایندهای از واقعیت یا تاریخ، فاصله میگیرد.
در تقابلهای اینچنینی، هیچکس برنده نخواهد بود. مورد غمانگیز یوگوسلاوی را در نظر بگیرید که در اواخر دهه ۱۹۸۰ رو به افول رفت و در دهه ۱۹۹۰ به خشونت سیاسی انجامید. مخالفتهای سیاسی باعث نابودی آمریکا نمیشوند بلکه موجب تقویت دموکراسی میشوند، اما اگر فرقهگرایی تداوم یابد، بروز خشونتهای بیشتر در آینده آمریکا اجتنابناپذیر خواهد بود».